Nyheter17 januari 2023

Ingen är höjdrädd på Elektrobyrån i Bankeryd!

Det är sannerligen en spännande nisch som Fredrik Johansson och hans kollegor på Elektrobyrån blivit ledande på. Tillsammans med Scanmast (ledande leverantör av torn och master) samt ljusleverantören X2 Lightning så har man blivit bäst på att leverera belysning på höga höjder. Efter ett gäng bra jobb fick man förtroendet att byta belysning på Östersunds Travbana och i Hammarbybacken och nu satsar man vidare inom nischen med specifika utbildningar och ny personal.

Fredrik Johansson, är ansvarig för Elektrobyråns filialer i Bankeryd & Jönköping: - Normalt sett jobbar vi med kunder i närområdet och för fyra år sedan fick vi en förfrågan via en kontakt om vi kunde byta belysning på Stadsparksvallen i Jönköping där Scanmast behövde hjälp av lokal aktör. Trots att det var första gången vi gjorde det blev arbetet lyckat och därefter har Elektrobyrån blivit Scanmasts partner vid belysningsbyten i master & torn. – Det första jobbet öppna dörren för oss och därefter har vi varit runt i Sverige och bytt belysning på idrottsplatser och arenor i Sjöbo, Staffanstorp, Göteborg, Årjäng, Borås och Stockholm. Kraven på belysning på dessa ställen är hög och det kräver mycket kompetens av dem som jobbar. Affärsområdet har blivit stort för oss och vi har i dagsläget två som jobbar heltid med detta. Nu har vi gått på utbildning i höghöjdsarbeten och vi kommer utöka med ytterligare två till som kommer jobba med detta så det känns väldigt roligt, säger Fredrik Johansson.

De två senast jobben har varit Hammarbybacken i Stockholm där man bytte belysning i skidbacken och på Östersunds Travbana. -Vi gjorde en film från jobbet i Hammarbybacken som är sevärd. Där gjordes alla montage på backen och därefter lyfta man masterna på plats med helikopter. På travbanan i Östersund var också ett speciellt jobb där allt jobb gjorde uppe i masterna. Här var det också stora krav på ljuset eftersom man har tv-sändningar ena kvällen där det krävs bra ljus och dagen efter är det träning och då vill man ha en annan kvalité och kunna spara energi.

Framöver räknar Fredrik med att jobbet fortsätter komma inom segmentet. Närmast väntar byte av belysning på en Rugbyarena men han räknar på massa jobb tillsammans med Scanmast och X2 Lightning. - Kunden har stora besparingar att göra genom att byta till energieffektivare belysningar med möjligheter att styra ljus kvalitén på ett annat sätt än tidigare. Mindre anläggningar gör stora besparing och oavsett anläggning kan vi förbättra kvalitén på ljuset. Framtiden är ljus! skojar Fredrik som avslutning.