Pressmeddelanden31 oktober 2022

Hjo Installation etablerar sig i ny region, nu i Småland

- Vi etablerar oss i Småland direkt med el, vs och vent samt vårt andra solcellsföretag. Ambitionen är att växa ytterligare i Småland och dessa bolag är en väldigt stabil startplatta, säger Christoffer Olbrich, koncernchef Hjo Installation.

Hjo Installation har förvärvat 100 procent av aktierna i nedan bolag med tillträde den 27 oktober:

  • Installationsteknik i Småland AB
  • Vatten & Värme i Bredaryd AB
  • Torskinge Plåtslageri AB
  • Aktiv Sol i Nöbbele AB

Med förvärvet tar Hjo Installation, en koncern inom installation och energioptimering ett ytterligare steg mot ett erbjudande med branschledande helhetslösningar för installation, energieffektivisering samt egna solcellsföretag. Bolagen omsätter cirka 100 MKR och har trettiofem anställda.

– Kul med både ett stort avstamp i en ny region och vårt andra solcellsföretag. Vårt erbjudande och kunskap stärks betydande med denna affär och vi ökar vår geografiska täckning, säger Christoffer Olbrich, koncernchef Hjo Installation.

– Det skall bli en spännande resa tillsammans. Vi är hungriga och framåt samt vill gärna vara med och etablera Hjo Installation i Småland. Vi är imponerade över det första bemötandet in i koncernen och det är kul med jordnära människor som vill åt samma håll, säger Dennis Andersson, VD på IAB och huvudägare i bolagen.

För mer information:
Christoffer Olbrich, Koncernchef Hjo Installation,
co@hjoinstallation.se / 070 – 990 06 26

Dennis Andersson, VD IAB,
dennis@iabsmaland.se / 070 – 361 64 01