Nyheter3 februari 2023

En tredjedel av alla anställda är delägare i Hjo Installation

Hjo Installation är en växande kraft inom Installationsbranschen och vi är nu över 750 medarbetare i koncernen. I december erbjöds alla anställda i koncernen att teckna sig för aktier. Intresset var stort: -Vi är nu 250 aktieägare, vilket innebär att drygt en tredjedel av alla anställda tackat ja. Alla våra medarbetare är precis lika viktiga men det är inspirerande nyheter, och det visar att det finns en tro på det vi gör, och det känns fantastiskt, säger Joanna Wever projektansvarig på Hjo Installation.

En av dem som tecknade sig som aktieägare i Hjo Installation är Michael Welke som till vardags jobbar med fastighetsvärmepumpar och solceller på Intemp i Uddevalla. -Jag ser det som en chans att vara med tidigt på denna resa och det är roligt att vara ägare på företaget jag jobbar. Det ger lite extra för mig, och man engagerar sig mer i hur det går, även i de andra bolagen. Jag känner hur mycket vi har att göra och vilket behov det finns för våra tjänster. Jag tror efterfrågan kommer bestå även framöver så jag hoppas bolaget kommer fortsätta öka i värde. Jag tror på företagsidén av att knyta samman olika företag för att skapa gemensamma resurser, både för att bli effektivare internt och för att öka erbjudandet mot kunderna. Kunderna frågar oss även om belysning och ventilation och då är det perfekt att kunna spela in ett annat bolag i koncernen. För egen del så ser jag också att jag får en tillgång till ett nätverk med kunskap men även kanske få möjligheter att utvecklas i koncernen på sikt.

Joanna Wever, som är projektansvarig på Hjo Installation, jobbar tätt ihop med bolagen och träffar ofta medarbetarna runt om i landet. – Det var mycket uppskattat ute på fältet när erbjudandet kom, även om man valde att tacka nej denna gång. För de som har tackat ja så har de sagt att det skapar extra motivation, och att alla har fått chansen känns riktigt bra. Vi gör en satsning på att vara branschens bästa arbetsgivare och aktieägarskap är en del i detta, men vi erbjuder även andra förmåner som alla våra medarbetare succesivt får tillgång till. Vi gör exempelvis en satsning där vi erbjuder höjt friskvårdsbidrag genom en enklare plattform, för att så många som möjligt enkelt ska kunna nyttja den förmånen. Vi har bokat in flertalet event, för både ledare, administratörer/ekonomer och montörer som presenteras löpande. 2023 blir ett fartfyllt år!